Ezer darab mosható maszk. 660 felnőtt és 340 gyermek méretű mosható maszkot ajánlott fel a Lombiq Technologies Kft. és a Pacuha Kft. (Borsika Portéka) a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a veszélyeztetett idős emberek és a máltai iskolák tanulói védelmére.

Több mint 2,5 millió forintos felajánlás az OTP Banktól. Több mint 2,5 millió forinttal támogatja a rászoruló gyerekeket az OTP Bank a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve. A karitatív szervezet stratégiai partnereként a bank a pénzadomány mellett felajánlott 25 számítógépet, valamint játékokat és sporteszközöket a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családok gyermekei számára. A Máltai Szeretetszolgálat az adományokat a legszegényebb településeken élők felzárkózását segítő Jelenlét programjaiban juttatja el a rászoruló gyerekeknek.

100 kilogramm felvágott. A Magyar Kerékpáros Szövetség és a Kométa a karantén idején az otthoni sportolásra buzdította a kerékpárosokat. A magyar kerékpárosok különböző nemzetközi virtuális versenyeken vesznek részt, melyekhez kapcsolódva a húsipari vállalt felajánlotta, hogy hetente minden letekert 10km után 1kg húst és húskészítménnyel támogatja a koronavírus járvány elleni védekezésben részt vevő civil szervezeteket. Ez a támogatás elérheti a heti 100 kilogrammot is. Május utolsó hetében a vállalat 100 kg hústerméket, szalámit, virslit és felvágottat adott át a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Adomány a Caolától. Ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományt adott át a hat nagy karitatív szervezet, így a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére is a Caola Zrt. május 27-én Diósdon. A magyar tulajdonban lévő kozmetikai vállalat tulajdonosa és igazgatóságának elnöke, dr. Bándi Imre az átadáskor elmondta: „Bármikor jöhet egy újabb járvány, bármikor újra lezárhatják a kereskedelmi útvonalakat átszelő határokat, és akkor arra leszünk utalva, amit itt, helyben mi magunk magunknak elő tudunk állítani.”

Tabletek tiszabői iskolásoknak. Mága Zoltán hegedűművész által felajánlott tableteket vehettek át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola együttesének gitárosai és énekesei. Az eszközöket tanuláshoz, a gitár oktató videók megtekintéséhez, gyakorláshoz és az iskolával való kapcsolattartáshoz használják.

Palánta idős embereknek. Ötezer uborka, paprika és paradicsom palántát juttat el idős embereknek és nehéz helyzetbe került családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ felajánlásából. A palántákat május 25-én a központ Rózsakertjében adták át.

Pizza nehéz sorsú családoknak. Több mint 640 pizzával támogatta a Pizza King Express a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti családok átmeneti otthonait.

Domestos fertőtlenítőszer.  Három raklap fertőtlenítőszer adományt vett át május 8-án a Máltai Szeretetszolgálat, amit az intézményeibe juttat el. Az Unilever Magyarország Kft. 30 raklap, azaz több mint 23 ezer darab Domestos fertőtlenítőszert ajánlott fel a Szent László kórháznak. A felajánlóval, a kórházzal és az NHKT tagjaival egyeztetve megállapodtak abban, hogy a kórházban négy raklap fertőtlenítő marad, a többit a hat nagy karitatív szervezet - a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat - szétosztja az országban.

Üdítő az önkénteseknek. A Budapesti Corvinus Egyetem Öntevékeny Csoportok Irodája diákszervezet több karton üdítőt ajánlott fel a Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési csoportjában dolgozó önkénteseknek.

Szivecskék. A Medito Kft. játékboltja 415 darab szív formájú sztresszlabdát ajánlott fel, mellyel a Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi dolgozói ajándékozhatják meg a vérvétellel járó vizsgálatok után a pácienseket.

Munkaruházat idősotthonba. Női egészségügyi munkaruhát ajánlott fel a Get Work Trend Kft a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül. Az adományt, tunikákat, nadrágokat, cipőket a karitatív szervezet salgótarjáni  Gondviselés Háza Baglyaskő Időskorúak Otthona munkatársai kapták meg. 

Szürkemarha és hűtőautók. Nagy mennyiségű konyhakész szürkemarha húst ajánlott fel a Szeretetszolgálat bentlakásos intézményei és szociális konyhái számára a Szomor Farm. A húst az öko farmról az Ice Cube Magyarország hűtőkocsikkal szállítja a Batthyány téri máltai központban elhelyezett fagyasztóautójába, majd fagyasztás után az intézményekbe, így biztosítva a hűtési láncot.   

Fertőtlenítőszer a rászorulóknak. Több ezer liter fertőtlenítőszert adományozott a MOL a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak április 28-án. A Hygi kéz - és felületfertőtlenítőt a karitatív szervezet az ország különböző pontjaira, többek közt az ország hátrányos helyzetű falvaiba, közösségeihez juttatja el. 

Targonca a raktárba. Egy két tonna emelésére alkalmas targoncát és két elektromos raklapemelőt adott térítésmentes használatra a Máltai Szeretetszolgálatnak a tatabányai Still Kft. Április 21-én két gép érkezett a karitatív szervezet budapesti központi raktárába, egyet Kecskemétre szállítottak, és az ottani raktárban vettek használatba.

Savanyúság. Savanyított káposztát, ecetes céklát, vegyes vágott savanyúságot és csemege uborkát adományozott a Máltai Szeretetszolgálatnak a vecsési székhelyű Kárpáti-Prokop Kft. A százezer forint értékű árut április 21-én szállították, az adomány a Közép-Magyarországi Régió pátyi idősotthonának konyhájába került.

Autók a szállításhoz. A SHARE NOW autómegosztó szolgáltatást működtető Wallis Kft. és az OMV Hungária prémium kategóriás autók felajánlásával támogatta a koronavírus alatt nehéz helyzetben lévő egészségügyi intézményeket, a döntés értelmében a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak 10 gépkocsit ajánlottak fel használatra. Az üzemanyag értékesítő társaság az autók üzemeltetéséhez járul hozzá. A támogatásnak köszönhetően a szervezet egyrészt arcmaszkokat, izolációs eszközöket és élelmiszereket tud szállítani a nélkülözőknek.

Maszkok a divatcégtől. Budapesti és New York-i üzleteinek átmeneti bezárása után szájmaszkok gyártására állt át a Nanushka divatcég. A társaság által készített jó minőségű maszkokból több alkalommal szállított a Máltai Szeretetszolgálatnak, április 20-ig 3500 darab textil és 1500 darab orvosi maszkot adott át.

A Vodafone alapja. 2 millió eurós alapot hozott létre a Vodafone csoport a rászorulók támogatására. A társaság június végéig tartó adománygyűjtést hirdetett dolgozói körében azzal a felajánlással, hogy a befolyt adományokat megduplázza, a támogatást pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek továbbítja.

Vitaminitalok. 54 ezer palack vitaminitalt ajándékozott a Máltai Szeretetszolgálatnak az akasztói R-Water Kft. A 7 millió forint értékű adomány 50 raklapnyi mennyiséget jelent, a B, C, és D vitaminban gazdag italt az ország minden területére elviszi a karitatív szervezet.

Maszkok ajándékba. Nyolcezer darab eldobható orvosi maszkot adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak az eMAG és az Extreme Digital. A maszkokat a karitatív szervezet hajléktalan embereket ellátó egészségügyi intézményei használják fel. A két cég összesen 100 ezer maszkot ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül az ország nagy karitatív szervezeteinek.

Óriás vitamin. Hatvanegy millió forint értékű vitaminadományt adott át a Calivita nevű cég a Nemzeti Humanizárius Koordinációs Tanácson keresztül a rászorulóknak. Az adományt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vette át a társaságtól, felhasználásában azonban közreműködik a Vöröskereszt, a Katolikus Karitász, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat és a Református Szeretetszolgálat is.

Autók a szállításhoz. Tizenöt személyautó és személyszállító kisbusz használatba adását ajánlotta fel hat országos karitatív szervezetnek és két kórháznak a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül a Ford Magyarország. Két személygépkocsit a Máltai Szeretetszolgálat vett használatba. A járművek a veszélyhelyzet visszavonásáig segítik az érintett szervezetek logisztikai és szállítási feladait.

Sonka rászoruló családoknak. Hatszáz rászoruló családnak küldött húsvéti sonkát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a Pápai Hús.

Emelők a pakoláshoz. Április 2-án 5 darab hidraulikus kézi raklapemelőt adott ingyenes használatba a veszélyhelyzet idejére a Máltai Szeretetszolgálatnak a Jungheinrich Hungária Kft. Az emelők közül kettő az országos központ raktárába, egy-egy készülék pedig Miskolcra, Kecskemétre és Győrbe került.

Hűtött finomságok. A Pöttyös Túró Rudit gyártó FrieslandCampina Hungária Zrt. 2000 darab natúr étcsokis túró rudit szállított ki március 30-án a Szeretetszolgálat gödi fogyatékkal élők otthonába.

Elektromos ágyak időseknek. Tizenegy elektromos kórházi ágyat adott tartós használatba a Szeretetszolgálat pátyi idősotthonának a Cselekvés a kiszolgáltatottakért Alapítvány. Az ágyak mellett egy konyhabútort is felajánlottak a pátyi intézményben található, fogyatékkal élő embereket gondozó otthonnak.

Béres cseppek. Tízezer üveg Béres cseppet ajánlott fel a Béres Zrt. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül az országos karitatív szervezeteknek.